NOC DIVADEL
DIVADLO A SVOBODA

Ochotnický spolek Tyl, z. s. a Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

si vás dovolují pozvat na

NOC DIVADEL - DIVADLO A SVOBODA

16. 11. 2019 - Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

Největší divadelní svátek v Evropě opět nabídne nevšední zážitky každoročně připravované speciálně pro tuto příležitost. Tematicky se letošní Noc divadel bude věnovat 30. výročí sametové revoluce. Připomenutí politických změn ve střední a východní Evropě, jejichž hybatelem bylo v České republice mimo jiné právě divadlo, vybízí k ohlédnutí se za ideály a nadějemi 90. let.

Kutná Hora se letos do Noci divadel zapojí premiérově a i zde se můžete těšit na nabitý program. Nabídne tematickou výstavu mapující činnost kutnohorských ochotníků, divadelní představení Ochotnického spolku Tyl, besedu o fungování divadla v průběhu přelomových let, komentované prohlídky divadla a jeho zákoutí, hudební vystoupení, tvořivé dílničky pro děti, atd...

15:00 - 16:30 | POHÁDKOVÁ STEZKA DIVADLEM

komentovaná prohlídka divadla pro děti od 6-ti let

17:00 | OFICIÁLNÍ ZAHÁJENÍ

přivítání návštěvníků a otevření prostor Tylova divadla

17:30 | HRDÝ BUDŽES                                                                           (Malá scéna)

divadelní představení Ochotnického spolku Tyl a Divadla z garáže

Vynikající komedie Ireny Douskové paroduje 70. léta husákovské normalizace. Celý děj vypráví bezelstnýma očima osmiletá Helenka Součková, která popisuje své každodenní dětské problémy a strasti své rodiny, a tím nevědomky poukazuje na atmosféru ve společnosti a laskavým humorem odkrývá paradoxy doby. Dnes již kultovní představení Hrdý Budžes proslavila v minulých letech Bára Hrzánová, která za tuto roli obdržela Cenu Thálie.

Hrají: Marcela Voňková, Petra Wagenknechtová, Martin Čerych

.

17:30 | KUTNOHORSKÉ DIVADLO V BĚHU LET (Modrý salon, foyer v 1. patře)

vyprávění o divadle v režii Miroslava Štrobla a hostů

hudební doprovod JaJaBand

19:00 - 21:30 | POJĎTE S NÁMI ZA OPONU

komentované prohlídky prostor Tylovo divadla známých i neznámých

.

22:30 | KYTICE                                                                                      (Velká scéna)

divadelní představení Ochotnického spolku Tyl

Nestárnoucí klasika Erbenových balad v jedinečném hudebně-dramatickém podání celého jeho díla. Třináct pohnutých osudů, třináct příběhů plných lásky i zrady, síly a utrpení, viny a zaslouženého trestu. Jako srdeční záležitost a nadšení účinkujících, včetně originální příjemné tvorby hudebně zpracovaných vybraných balad, předává divákům opravdu jedinečný zážitek z představení. Ne jednou pocítíte na sobě husí kůži a mrazení.

Hrají: Eva Bicanová, Petra Klailová, Denisa Šebestová, Marcela Jiroušková, Petra Wagenknechtová, Martin Betuštiak, Ota Fiala, Robert Štekr, Eliška Beránková, Radka Karešová, Aneta Wagenknechtová

Hudba: Renata Špačková (zpěv, kytara, flétna) a Richenza - Petr Wagenknecht (zpěv, kytara), Martin Buňka (violoncello), Milan Douša (housle)

.

TO VŠECHNO JE DIVADLO - PODÍVEJTE SE...                          (foyer v přízemí)

.

Akci pořádá Ochotnický spolek Tyl, z. s. ve spolupráci s Tylovým divadlem Kutná Hora pod záštitou starosty Města Kutné Hory.

Jednotné vstupné na celý večer 89 Kč. Na vybrané části programu je kapacita omezena - bližší informace v pokladně Tylova divadla.

Ochotnický spolek Tyl z. s.

khochotnici@seznam.cz

Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře